WordPress MultiSite

WordPress MultiSite website met meerdere sites in één installatie

WordPress thema ontwikkeling

Op maat gemaakt thema met dynamische instellingen.

Na een aantal gesprekken een wat onderzoek is er besloten om de data van de Resource Centers in een aparte applicatie veilig te stellen zodat deze niet verloren gaan. De EAU is een fan van WordPress en vind dit zeer fijn werken. Daarom is er besloten om de websites van de Resource Centers in één WordPress MultiSite omgeving te zetten en één thema te ontwikkelen dat aangepast kan worden per website. Omdat er is besloten om de data in een externe applicatie te bewaren moest er ook een WordPress plugin geschreven worden die de data synchroniseert.

WordPress MultiSite

WordPress is een CMS waarmee gemakkelijk een website beheert kan worden. De beheerder van de website kan inloggen en direct zelf wijzigingen aanbrengen zonder een programmeur in te schakelen. Door dit te combineren met MultiSite is het mogelijk om meerdere websites vanuit één CMS te beheren. Dit heeft de volgende voordelen

  • Updates hoeven maar één keer uitgevoerd te worden
  • Je betaald hosting voor één website
  • Je beheert meerdere websites vanuit één omgeving
  • Er kan gemakkelijk een nieuwe website toegevoegd worden wanneer dat nodig is.

De websites kunnen op een subdomein, andere domein of op hetzelfde domein met een andere map gehost worden.

WordPress thema

Voor de Resource Centers heeft onze designer een ontwerp gemaakt dat past bij de doelgroep. De EAU gaf aan dat passende afbeeldingen lastig te vinden zijn omdat de onderwerpen vaak vrij complex zijn. Daar heeft onze ontwerper rekening mee gehouden. In overleg met de EAU hebben we de ontwerpen afgestemd en afgerond.

De ontwerpen zijn vervolgens omgezet naar een WordPress thema. Belangrijk hierbij was dat per website de kleuren en het logo verschillend moesten zijn. Daarom hebben we in het CMS een instellingen pagina opgezet waarbij per website het uiterlijk aangepast kon worden. Zo lijken de websites uiteindelijk op elkaar (één stijl) maar zijn ze toch nog onderscheidend en herkenbaar.

WordPress synchronisatie plugin

De content (publicaties, video’s etc.) voor de Resource Centers worden beheert en opgeslagen in een externe applicatie. Het handmatig invoeren van de content in de website zou dubbel werk zijn aangezien de data al ingevoerd is in een externe applicatie. Daarom hebben wij voorgesteld om een WordPress plugin te schrijven. Deze plugin synchroniseert alle data uit de externe applicatie met de verschillende Resource Centers. Zo voorkomen we dubbele content en beheer. Dankzij de synchronisatie plugin is de website slim genoeg om zichzelf te onderhouden wat de content betreft.

Inmiddels staan de Resource Centers live en zijn er plannen om meer Resource Centers toe te voegen aan de WordPress MultiSite omgeving. Naast de Resource Centers hebben we voor de EAU ook een aantal kleine WordPress websites opgezet. Dit zijn websites die voorheen in een andere CMS zijn gebouwd zoals TYPO3.

EAU Resource Centers

De European Association of Urology (EAU) is de autoriteit binnen de EU en daarbuiten binnen de urologie. Zij zorgen ervoor dat de kennis en expertise verzameld en gedeeld wordt met medische professionals. Een deel van deze kennis zit in de Resource Centers. Dit zijn websites waar publicaties, video’s en veel meer op gedeeld worden. Helaas waren deze websites verouderd en stopte de dienst waar de websites op werden gehost. De EAU klopte voor het vervangen van de Resource Centers bij ons aan de deur.


Klant EAU Jaar 2018 Website https://uroonco.uroweb.org