Dienst

Schrijven van doelgroepgerichte teksten

Tegenwoordig zijn teksten zeer belangrijk. Dit geldt voor websites, drukwerk, video’s en nog veel meer. Met de “tone of voice” bepaal je of je formeel of informeel wilt communiceren met je doelgroep. Onze tekstschrijvers kunnen voor elk communicatiemiddel effectieve teksten schrijven. Zo zijn er teksten voor flyers, banners video’s en veel meer. Teksten voor een website worden bijv. geoptimaliseerd voor zoekmachines en de doelgroep. Dankzij geoptimaliseerde teksten kun je jouw boodschap beter overbrengen bij je doelgroep, met als doel een conversieHet bereiken van een doel.

Website

Blogs

Social media


E-mail

Video

Infographic

Het proces

Een goede tekstschrijver begint niet zomaar met wat te schrijven. Onze tekstschrijvers pakken het goed aan en doen eerst onderzoek. Het is belangrijk om te weten wie de doelgroep is en hoe je deze het beste kunt benaderen. De traject dat onze tekstschrijvers doorlopen zien er als volgt uit.


Stap 1

Interview

Voor dit traject is er al bekend wat voor communicatiemiddel ingezet gaat worden. Dit kan een website zijn of teksten voor een brochure. De tekstschrijver zal samen met jou of een van je collega’s een gesprek aangaan. Tijdens dit gesprek leren wij jullie bedrijf kennen en kunnen we gerichte vragen stellen om de doelgroep te bepalen. De “tone of voice” wordt bepaald en het gesprek wordt opgenomen als dat mag. Zo kan de tekstschrijver het gesprek nog even opnieuw beluisteren zodat zij/hij niks mist. Tijdens dit gesprek wordt ook duidelijk wat er van de tekstschrijver verwacht wordt.


Stap 2

Onderzoeken

Vaak is de doelgroep bekend bij de tekstschrijver een weet deze exact hoe doe doelgroep benaderd moet worden. Echter in sommige gevallen moet de doelgroep geanalyseerd worden om deze toch beter te kunnen bereiken. Daarnaast is vaak het onderwerp onbekend terrein voor de tekstschrijver. Tijdens het gesprek heeft de tekstschrijver al veel informatie verkregen over het onderwerp. Ontbrekende informatie wordt vergaard door onderzoek te doen.


Stap 3

Schrijven of beter gezegd typen!

Op basis van alle bekende informatie gaat de tekstschrijver aan de slag. Zodra de eerste versie van de teksten klaar zijn zal deze gepresenteerd worden. De klant kan vervolgens de teksten doornemen en eventuele feedback op geven zodat de tekstschrijver dit kan verwerken. Zo wordt er samen met de klant een definitieve versie opgesteld en in Word of PDF formaat opgeleverd.


Stap 4

Oplevering

Zodra de teksten definitief zijn opgesteld en akkoord zijn bevonden kunnen deze opgeleverd worden. De manier van opleveren kan verschillen. Zo kunnen wij het in een Word of PDF document opleveren of direct verwerken in het uiteindelijke product. Denk bijvoorbeeld aan een website waar de teksten voor geschreven worden. Onze tekstschrijvers kunnen de teksten bijvoorbeeld direct in uw website plaatsen. Tijdens de interview bepalen we samen hoe de teksten worden opgeleverd.