Dienst

Hoger in Google scoren

Met een nieuwe website ben je er helaas nog niet. Je zult hier en daar wel wat bezoekers trekken maar dit zullen geen grote aantallen zijn. Om bezoekers te trekken naar uw websites zal er toch wat werk verricht moeten worden. De eenvoudigste manier om bezoekers te trekken naar je website zijn advertenties. Bedrijven betalen duizenden euro’s aan Google advertenties om bovenaan te staan. Via Google Ads kan je website tegen een vergoeding bovenaan in Google en op partner websites getoond worden. Dit is een goed begin als je net start maar kost vrij veel geld. Dit verdien je hoogstwaarschijnlijk terug. Maar als je dit meerdere jaren doet ben je al gauw tienduizenden euro’s kwijt aan advertenties.

Een ander aanpak is SEO, oftewel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Door SEO toe te passen kunnen we ervoor zorgen dat je website organisch goed scoort in zoekmachines. Zo kan je website zonder te adverteren bovenaan in Google verschijnen. Het toepassen van SEO kan op verschillende manier. Dat kan door de content te optimaliseren, laadtijden te reduceren en de code te verbeteren. Samen met onze SEO specialist stellen we een lijst van trefwoorden op waarop we willen dat uw website gevonden wordt. Onze SEA & SEO experts kunnen u hier nog véél meer over vertellen.

Content

Laadtijden

Techniek

Het proces

Wij adviseren je graag bij het trekken van bezoekers naar je website. Omdat je graag al snel bezoekers wilt hebben op je website is het verstandig om direct te adverteren. Zo heb je binnen de kortste periode verkeer op je website wat hopelijk zal leiden tot een conversie. Hieronder zullen we de het proces toelichten


Stap 1

Intake

Samen met de SEO specialist ga je een lijst van trefwoorden opstellen waarop je gevonden wilt worden. De specialist zal uitleggen hoe we dat kunnen doen en wat de aanpak zal zijn. Helaas kunnen wij geen schakelaar omzetten waarmee u direct organisch bovenaan in Google komt te staan. Wel kunnen we direct beginnen met advertenties (SEA). Zo komt u gegarandeerd bovenaan maar dit kost op de lange termijn ontzettend veel geld en moet herhaald worden.

Wij vinden adverteren daarom een goed startpunt maar vinden ook dat het langzaamaan afgebouwd moet worden en er meer geïnvesteerd moet worden in SEO zodat je website organisch wordt gevonden. De specialist gaat een plan opstellen waarbij SEO, SEA of een combinatie van beiden wordt toegepast. U bepaald zelf uiteindelijk wat we gaan doen!


Stap 2

Analyse

Voordat we kunnen adverteren of SEO kunnen toepassen willen we eerst de huidige staat van de website analyseren. We kunnen veel tijd en geld investeren in SEO & SEA maar als de website niet geoptimaliseerd is voor de bezoekers zal de website niet zorgen voor conversie. De website moet je zien als een trechter die de bezoeker naar een doel (conversie) leidt. Waar nodig zal de structuur/opzet van de website aangepast moeten worden om het trechtermodel toe te passen. Daarnaast zal de website gecontroleerd worden op laadtijden en zal de code gecontroleerd worden.

Op basis van al deze verzamelde gegevens zal de specialist een rapport opstellen met wat er verbeterd kan worden. Deze punten zullen geprioriteerd worden. Samen met de specialist ga je kijken welke werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en welke buiten het project zullen vallen.


Stap 3

Uitvoering

Op basis van het rapport en de gemaakte keuzes zullen er werkzaamheden uitgevoerd worden. Dit kunnen de volgende zijn

  • Website structuur verbeteren
  • Website laadtijden verbeteren
  • Website code verbeteren (beter leesbaar voor zoekmachines)
  • Website content aanpassen/herschrijven
  • Advertentie campagnes opzetten

Stap 4

Meten

Voor en na elke wijziging worden er metingen uitgevoerd waarbij er telkens gemeten wordt of bepaalde wijzigingen voor een verbetering hebben gezorgd of niet. Omdat er geen vaste succesmethodes zijn om toe te passen zullen veel varianten geprobeerd worden. Echter onze specialisten hebben voldoende kennis om van te voren in te kunnen schatten wat goede methodes zijn in bepaalde situaties.


Stap 5

Resultaten verwerken en herhalen

De resultaten van de metingen worden bestudeerd. Op basis van de resultaten kunnen we zien welke wijzigingen tot verbeteringen hebben geleid en welke niet. Met deze kennis zal de website en zullen de advertenties verbeterd worden. Dit proces kan  continu herhaald worden om steeds betere resultaten te krijgen. Uiteindelijk zal het enkele maanden duren voordat er echte resultaten geboekt zullen worden. Ons advies is om dit traject ook door te laten lopen. Eventueel op een lager pitje maar wel actief. U zult zien dat onze werkzaamheden leiden tot een hogere conversie en hopelijk meer winst voor uw onderneming wat de investering in SEO & SEA rechtvaardigt!