Dienst

Marketing en strategie van uw bedrijf of product

Als bedrijf zijnde heeft u diensten en/of producten die uw potentiële kopers graag zouden willen aanschaffen. Helaas is het hebben van een geweldig product vaak niet goed genoeg. Zolang de potentiële kopers uw bedrijf niet kennen of geen juiste indruk krijgen van uw bedrijf zal het niet leiden tot een aankoop. Daar kunnen wij u bij helpen.

Wij kunnen uw bedrijf en producten de uitstraling geven die uw doelgroep triggert en onder de aandacht brengt. Dit doen wij door goed te kijken naar uw bedrijf, product en doelgroep. Wilt u weten hoe wij dit doen? Lees hieronder ons marketingproces.

Huisstijl

Doelgroepanalyse

Adverteren


SEO

Statistieken

Social media

Het proces

Samen met u bepalen we wie uw doelgroep is en hoe we deze gaan benaderen. Ook gaan we controleren of uw uitstraling past bij het product/dienst dat u levert en bij uw doelgroep. We zullen statistieken bijhouden en hierop inspelen en de marketing continu verbeteren.


Stap 1

Kennismaken

U kent uw bedrijf en producten het beste. Om uw bedrijf te kunnen presenteren moeten wij uw bedrijf en diensten ook goed kennen. Daarom is het belangrijk dat wij samen met u en eventuele medewerkers samen gaan zitten en uw bedrijf en producten gaan doornemen. Zodra we deze goed kennen kunnen we samen met u bepalen wat het doel is van de marketing en een strategie opzetten.


Stap 2

Doelgroep

Nu we u, uw bedrijf en producten kennen is het belangrijk om te weten wie uw doelgroep is. Zodra uw doelgroep bekend is, moeten we weten waar deze zich bevindt en hoe we deze kunnen benaderen. Wij gaan een strategie bepalen waarmee uw bedrijf en producten onder de aandacht van uw doelgroep gaan brengen.


Stap 2b

Strategie

Nu we uw bedrijf en uw doelgroep door en door kennen gaan we bepalen hoe we uw doelgroep gaan bereiken. Allereerst zullen wij kijken of de uitstraling van uw bedrijf past bij uw doelgroep en of deze betrouwbaar overkomt. Dit is de basis voor de marketing en wij zullen u hierin adviseren. Want wanneer de marketing eenmaal loopt en uw uitstraling niet klopt zal de potentiële klant niet optimaal getriggerd worden.

Zodra de basis klaar is gaan we uw bedrijf onder de aandacht brengen bij uw doelgroep. Hoe we dit doen is afhankelijk van uw doelgroep. Dit kan zijn bijv. door uw huisstijl aan te passen, social media profielen op te zetten, adverteren op zoekmachines zoals Google of social media. Door de trends in de gaten te houden en te kijken waar mensen naar op zoeken kunnen we gericht te werk gaan.


Stap 3

Meten

Zomaar een Instagram account opzetten en adverteren op Google zonder te meten is doelloos. Daarom zullen wij tools als Google Analytics en zelf ontwikkelde tools gebruiken om de statistieken in de gaten te houden. Door de statistieken te meten en te analyseren kunnen we de strategie bijsturen en verder optimaliseren. Als blijkt dat in een bepaalde regio veel vraag is naar uw product zullen wij kijken waar die vraag vandaan komt en hierop inspelen. Dat kan door meer op die regio te focussen of te kijken hoe we dezelfde resultaten in andere regio’s kunnen behalen.


Stap 4

Evalueren

Aan het einde van het traject zullen wij samen met u evalueren hoe het is verlopen. Wij zullen een rapport opstellen van de gemeten cijfers en aan u presenteren. De marketing strategie die is opgezet kan oneindig doorlopen en periodiek bijgeschaafd worden. Hierdoor blijft uw bedrijf het hele jaar door onder de aandacht van uw doelgroep. Zo kunnen wij inspelen op de zomervakantie of de kerstperiode. Indien u het wenst kunnen we afspraken maken waarbij we elke maand X aantal uren mogen besteden aan uw marketing en promotie.